بسم الله الرحمن الرحیم
قرآن معجزه ای جاوید
خداوند عالم برای هدایت بشر پیامبرانی را فرستاد وبرای آنها به مقتضای زمان و فهم قومشان معجزاتی را آورد، مثلا حضرت عیسی(ع) مردگان را زنده میکرد، ودر زمان حضرت موسی(ع) که جادوگری وسحر رواج داشت، آن حضرت عصایش را تبدیل به مار یا اژدها می کرد، در زمان پیامبرعظیم الشأن اسلام هم، چون اعراب در فصاحت وبلاغت پیشرفت فوق العاده ای داشتند، خداوند حکیم قرآن کریم را که معجزه ای حضرت محمد(ص) است، فروفرستاد، با آمدن قرآن تمام خطبه ها و اشعار وحتی معلقات سبعه که هفت قصیده از شاعران عرب بود، و به رسم تفاخر آنها را به دیوار کعبه آویخته بودند، همگی رنگ باختند.
معجزات انبیاء گذشته برای انسانهای سطحی نگراز جذّابیت خاصی برخوردار بوده وحتی در زمان ماهم کسانی که به فصاحت وبلاغت آشنائی ندارند،وباقرآن مأنوس نیستند، معجزات انبیاء گذشته برای آنان جذّابیت دارد. اگرامروز کسی پیداشود که مرده ای را زنده کند، همه تعجب میکنند.اما قرآن کریم که بشارت به حیات طیّبه می دهد.( من عمل صالحا من ذکر او انثی وهو مؤمن فلنحیینّه حیاة طیّبه...سوره نحل آیه 97 )
وبه کل کتب آسمانی هیمنه دارد، برای عده ای چندان جذّابیت ندارد، این مسأله برمیگردد به میزان برخورداری انسان از مواهب قرآن کریم همین درک ناقص انسان باعث می شود،که ازاین مائده ای آسمانی، وجاوید الهی کمتر بهره مند گردد.((گر گدا کاهل بود تقصیر صاحب خانه چیست؟)) هیچگاه این سفره ای مملو از نعمت حیات بخش بسته نبوده و نخواهد بود، هر کس به فراخور حال و به میزان سعی و تلاش خود از آن بهره مند میگردد. زیراقرآن کریم از 4 بخش تشکیل شده است:
1 - عبارات که برای عموم مردم است.
2- اشارات که برای اهل فن و دانشمندان است.
3- لطائف که برای اولیاء است.
4- حقایق که برای پیامبر(ص) ومعصومین (ع) است.
البته گذشت زمان وپیشرفت علم وفناوری نیز به فهم بهتر قرآن تا حدودی کمک کرده است، مثلاَ در گذشته مردم معنی آیه (( وکل فی فلک یسبحون)) را نمی فهمیدند، زیرا فکر می کردند سیارات در آسمان میخ کوب هستند، امّا قرآن کریم صریحاً می فرماید:و آنها بر مدار معینی شناورند.
شنیدم کوکبی با کوکبی گفت که در بحریم و پیدا ساحلی نیست
سفر اندرسرشت ما نهادند ولی این کاروان را منزلی نیست
(مرحوم اقبال لاهوری)
قرآن معجزه ای جاوید پیامبر اکرم(ص) بوده وتا کنون بشر نتواسته است چیزی به فصاحت وبلاغت قرآن بیاورد، قرآن کریم نیزبه این موضوع اشاره کرده و از تکذیب کنندگان خود طی سه مرحله دعوت به مبارزه می کند، در مرحله اوّل در خواست مبارزه نسبت به تمام قرآن(( قل لئن اجتمعت الانس والجن علی ان یأتو بمثل هذاالقرآن لا یأتون بمثله ولوکان بعضهم لبعض ظهیرا. اسرا آیه 88)). در مرحله دوّم نسبت به ده سوره به مبارزه می طلبت (( ام یقولون افتراه قل فأتو بعشر سور مثله مفتریات و ادعو من استطعتم من دون الله ان کنتم صادقین. سوره هود آیه 13.)).
و در مرحله آخر نسبت به یک سوره یا کلامی مشابه مبارز طلبی میکند.(( و ان کنتم فی ریب مما نزلنا علی عبدنا فأتو بسوره من مثله و ادعوا شهدائکم من دون الله ان کنتم صادقین)). خداوند حکیم در آیه 88 سوره ای اسراء این امر را محال می دانند و این تعجیز را اعلام می کند.
نویسنده: مهدی امینیشولگره ای